Spoelen van uw automaatbak

Autobedrijf Hans Bolink staat niet stil en u kunt ook bij ons terecht voor het spoelen van uw automaatbak.
Wij zijn in het bezit van een Xpress Transmission Fluid Exchange van

Waarom is het nodig om uw automaatbak te reinigen?

De automatische transmissie in een auto heeft meer bewegende onderdelen dan enig ander systeem
in de auto en werkt zeer hard gedurende iedere minuut die de auto gebruikt rijdt! In tegelstelling tot de motorolie, wordt de transmissie olie niet iedere 20.000 kilometer verwisseld!
Na 50.000 kilometer begint de transmissie olie af te nemen in kwaliteit, wordt het bruin van kleur en begint het te oxideren, aanslag achterlatend op alle bewegende onderdelen!
Zonder dat het gemerkt wordt, wordt de aanslag steeds meer wat zorgt voor een slecht presterende automatische transmissie en een grotere hitte opbouw tijdens gebruik waardoor de olie steeds sneller in kwaliteit afneemt!

Hedendaagse automatische transmissies worden blootgesteld aan fileverkeer, korte ritten, trekken van boten en aanhangwagens en algemeen gebruik van zogenaamde power accessoires.
Deze rijdcondities zorgen voor hoge temperaturen binnen de automatische transmissie systemen. Hoge temperaturen zorgen weer voor snellere afbraak van de aanwezige vloeistof waardoor er aanslag
wordt gevormd op de transmissie onderdelen. Veel problemen op het gebied van automatische transmissies worden veroorzaakt door aanslag op onderdelen. Verschillende auto fabrikanten wijten ernstige koppelomvormer trillingen aan de snelle afbraak van de automatische transmissie vloeistof. Daarnaast kan de automatische transmissie als direct resultaat van de aanslag op onderdelen gaan slippen of wordt het schakelen moeilijker!

Wat gebeurt er bij het reinigen van uw automaatbak?

Met de BG transmissie service methode pakt u het probleem in de basis aan en wordt de automaatbak volledig gereinigd en alle ATF olie ververst. Deze aanpak garandeert een optimaal resultaat.

BG transmissie service methode:
Machine wordt in de retourleiding van de automaatbak geplaatst. ATF olie circuleert via de machine en wordt rondgepompt door pomp van de automaatbak en BG Power-Flush machine.

Reiniger
wordt via het vuil olie reservoir van de machine toegevoegd en rondgepompt.
BG Quick Clean for Automatic Transmissions is een veilig en effectief reinigingsmiddel dat snel en effectief aanslag van de kleppen, filter en andere onderdelen van de automatische transmissie verwijdert, voordat de oude ATF wordt verwisseld voor nieuwe ATF.

Nieuwe ATF olie wordt in schoon olie reservoir machine klaargezet. Nieuwe olie reservoir is volledig gescheiden van de oude olie. Machine pompt de nieuwe ATF olie in de bak en pompt alle oude ATF olie in het vuil olie reservoir. Machine pompt automatische dezelfde hoeveelheid nieuwe ATF olie in de automaatbak als er oude is uitgepompt.

BG ATC+ bevat een concentratie van additieven die de vloeistof beschermen tegen thermische afbraak, en de prestatie capaciteiten van de vloeistof verbeteren! Het verbetert de oxidatie stabiliteit enorm waardoor de levensduur van de vloeistof, en daardoor de levensduur van de transmissie, verlengd wordt. Testen bij onafhankelijke organisaties hebben uitgewezen dat de BG ATC+ transmissie trillingen en moeilijk schakelen voorkomt, en wanneer nodig verhelpt!
BG ATC+ voorkomt lekken van de automatische transmissie doordat het de ringen zacht en flexibel houdt! Het verbetert de schakel karakteristieken van ieder type automaat.

Wanneer u kiest voor behoud van uw auto dan plannen wij graag een afspraak voor u in!

automaatbak reinigen, automaatbak spoelen, Spoelen automaatbak